Index Vakbarát Hírportál

Gyilkosság lehetett a milliárdos kanadai pár rejtélyes halála

2018. január 26., péntek 20:38

Gyilkosságként kezelik a kanadai milliárdos házaspár, Barry és Honey Sherman halálát, közölte a Torontói rendőrség. Az ügyről itt írtunk, a 75 éves férfit és 70 éves feleségét a torontói otthonukban találták holtan december 15-én. Már korábban is gyanús volt az ügy, és gyilkosságiak kezdtek nyomozni. Most, hat hét elteltével állt ki a rendőrség a sejtéssel, hogy a pár "célpont lehetett", és kettős gyilkosság történhetett.

A szóba jöhető gyanúsítottakról illetve indítékról viszont még mindig nem árultak el semmit. "Van egy jelentős listánk, nevekkel", mondták erről. 

Sherman az Apotex nevű gyógyszeripari cég alapító-elnöke volt, Kanada egyik leggazdagabb embere, aki filantrópiájáról, bőkezű adományairól volt híres. A rendőrség szerint utoljára december 13-án látták a párt élve, a házukon nincs nyoma erőszakos behatolásnak. 15-én felöltözve találtak rájuk a medencénél, "övekkel felakasztva, félig ülő pozícióban". Mindkettejüknél a nyakuk elszorítása volt a halál oka.

Az első hírek szerint nem zárták ki az öngyilkos akciót, de a család ezt rögtön elvetette, mondván, senki nem hisz ebben a forgatókönyvben.

A pár temetése december 21-én volt, részt vett rajta a kormányfő, Justin Trudeau is.

Rovatok