Index Vakbarát Hírportál

Több mint száz síző rekedt órákra egy osztrák felvonón

2018. január 29., hétfő 18:58 | aznap frissítve

Műszaki hiba miatt hétfőn délután fél háromkor több mint száz turista rekedt a Kreischberg sípálya egyik felvonóján hétfőn - közölte a felső-stájerországi rendőrség. Az osztrák rendőrség Twitter-üzenetére hivatkozva az MTI azt írja, 100-150 turista került szorult helyzetbe a rosenkranzi síliften.

A mentés azonnal megkezdődött, a katonaság is adott helikoptereket, továbbá  a hegyi mentők tizenegy csapatának részvételével, de helyi segélyszervezetek is közreműködtek. 

Áron is részese volt a több órás várakozásnak. Kicsit árnyalta az Indexnek, hogy azonnal elkezdődött-e a mentés. Ő úgy látta, hogy egy órán keresztül nem történt semmi, csak a hangszóró percenként ismételte, hogy műszaki hiba miatt nem jár a sílift. Bár ezzel ők teljesen tisztában voltak az öt méteres magasságban. A hideg pedig egyre jobban átjárta őket, a végén már teljesen hidegek voltak az ujjaik meg a lábujjaik. Ő küldte a videót is.

Karl Fussi, a sílift üzemeltetője elmondta: a hegyi mentők felmásznak az ülésekig és köteleken engedik le az embereket, míg a helikopterek fentről eresztenek le valakit, aki felviszi a fedélzetükre a turistákat.

Este hat óra előtt a mentés sikeresen befejeződött.

Rovatok