Index Vakbarát Hírportál

Az emberiség elérte a mélypontot: Indiában megerőszakoltak egy 8 hónapos csecsemőt

2018. január 30., kedd 06:59

28 éves unokatestvére erőszakolt meg vasárnap egy 8 hónapos csecsemőt az indiai Delhiben – írja a BBC. A kislányt kritikus állapotban vitték kórházba, de már túl van egy háromórás életmentő műtéten. Swati Maliwal, az indiai főváros Nőjogi Bizottságának elnöke is meglátogatta a „szörnyű belső sérüléseket szenvedett” áldozatot, majd tajtékozva szólította fel Narendra Modi indiai miniszterelnököt az azonnali cselekvésre, a büntetőjogi szabályok szigorítására és a megfelelő erőforrások biztosítására.

Mit lehet tenni? Hogyan aludhat Delhi azután, hogy egy 8 hónapos kisbabát brutálisan megerőszakoltak az ország fővárosában? Érzéketlenné váltunk, vagy egyszerűen elfogadjuk, hogy ez a sorsunk?

Indiában 2012 óta izzottak fel az indulatok a mindennapos nemi erőszak addig szőnyeg alá söpört jelenségével kapcsolatban. Ekkor ugyanis egy csapat férfi brutálisan összevert és megerőszakolt egy buszon egy 23 éves orvostanhallgatót.

Az eset nyomán szárba szökkent tiltakozó mozgalom hatására a kormány szigorított a nemi erőszak büntetési tételein; kirívó esetben akár halálra is ítélhetik az elkövetőt. Ennek ellenére ma is mindennaposak a nők, kislányok elleni erőszakos támadások. Sőt, a hivatalos statisztikák szerint a 2015-ös 10 850-ről 2016-ban 19 765-ra szökött fel a gyerekeket érintő

nemi erőszaktételi ügyek száma, ami 82 százalékos növekedést jelent.

Rovatok