Index Vakbarát Hírportál

Köveket dobált a palesztin tinédzser, lelőtték az izraeli katonák

2018. január 30., kedd 19:53

Életét vesztette egy palesztin tinédzser, amikor izraeli katonákkal tűztek össze tüntetők  Ciszjordániában, írja az MTI a a palesztin egészségügyi minisztérium közleménye alapján.

A 16 éves fiút a tájékoztatás szerint meglőtték, fejsebesülést szenvedett, és bár kórházba vitték, már nem tudták megmenteni az életét. A Haaretz azt írja, hogy a katona közvetlen közelről lőhetett a tinédzserre, a lövés után pedig a fejét ütötték.

Az izraeli hadsereg egyik szóvivője szerint erőszakba torkolló tüntetés Rámalláhtól északra fekvő faluban történt, a palesztinok égő gumiabroncsokat gurítottak a katonák felé és kövekkel dobálták őket. A katonák a megfelelő intézkedésekkel reagáltak, hogy feloszlassák a tüntetést - tette hozzá a szóvivő, akinek nincs tudomása arról, hogy éles lőszert használtak, de az erről szóló információkat még vizsgálják.

Több heves tiltakozás is volt azóta, hogy december elején Donald Trump amerikai elnök bejelentette, Jeruzsálemet ismeri el Izrael fővárosának. A tüntetésekben 19 palesztin halt meg.

Rovatok