Index Vakbarát Hírportál

Lebénította a fél skót rendőrséget egy igazinak hitt plüsstigris

2018. február 7., szerda 15:00

Sokkoló hívás érkezett a skót rendőrséghez a múlt szombaton. Egy Bruce Grubb nevű farmer azt állította, hogy egy tigris ólálkodik a teheneinek fenntartott karámja körül. A férfi csak nemrég költözött a környékre, és hívását komolyan is vette a rendőrség.

Nemsokára a farmhoz rendőrök érkeztek komoly létszámban, a központ addig felvette a kapcsolatot a legközelebbi vadasparkkal is, hogy megtudják, nem szökött-e meg tőlük a ragadozó. A rendőrség három járőrautóval, felfegyverzett rendőrökkel és rendőrkutyákkal érkeztek a helyszínre. Grubb, akinél éppen házavató buli volt, azt mondta, nemcsak ő és a vendégei ijedtek meg a jövevénytől, hanem azok a rendőrök sem mertek kiszállni a kocsiból, aki elsőként érkeztek a helyszínre.

A kiérkező rendőrök végül körbevették a területet, és megindultak a feltételezett ragadozó irányába. 45 percnyi lopakodás után aztán kiderült, a teremtmény nem igazi, hanem egy plüsstigris.

Grubb úr persze most már elég hülyén érzi magát, hogy riasztotta a rendőrséget, de mint mondja, tényleg azt hitte, veszélyben vannak. Kétsége sem volt afelől, hogy az egy valódi tigris. A játékot valószínűleg a házigazda néhány ismerőse tette oda, hogy átverjék.

Rovatok