Index Vakbarát Hírportál

Trump beleszeretett a katonai parádéba

2018. február 7., szerda 06:45

Katonai díszszemlét tartana a jövőben az Egyesült Államok. A Pentagon azután vette tervbe ennek kidolgozását, hogy Donald Trump tavalyi párizsi útja után a Franciaországban szerzett élményeiről számolt be – írta az MTI.

A Fehér Ház szóvivője, Sarah Huckabee Sanders közleményben erősítette meg a The Washington Post című lap keddi értesülését, miszerint Donald Trump elnök felkérte a Pentagont, vizsgálja meg a lehetőségét egy rendszeres katonai díszszemlének, amellyel az ország kifejezné tiszteletét a katonáknak.

"Trump elnök hihetetlen mértékben támogatja Amerika nagyszerű katonáit, akik nap mint nap életüket kockáztatják országunk biztonságáért. Felkérte a védelmi minisztériumot, hogy vizsgálja meg, hogyan lehetne olyan ünnepséget rendezni, amelyen minden amerikai kifejezheti a katonák iránti nagyrabecsülését" – állt a szóvivői közleményben.

Kedden a The Washington Post arról írt, hogy az elnök és katonai felső vezetők minapi tanácskozásán Donald Trump kifejtette azon óhaját, miszerint a franciaországi Bastille Nap alkalmával rendezett katonai felvonuláshoz hasonló ünnepséget szeretne az Egyesült Államokban is. "Ez hirtelenjében elnöki utasításként hangzott" – idézett egy névtelenséget kérő tisztségviselőt a lap. Trump tavaly a francia elnök, Emanuel Macron meghívására járt Párizsban július 14-én, a francia forradalom évfordulóján.

Rovatok