Index Vakbarát Hírportál

Megint leáll az amerikai kormány

2018. február 9., péntek 05:50

Felfüggesztették az amerikai kormány finanszírozásáról folyó vitát a kongresszusban, írja az MTI.

Nem sokkal a csütörtök éjféli határidő lejárta előtt a kongresszus felsőházában, a szenátusban függesztették fel a vitát a politikusok, és ezzel biztossá vált, hogy péntektől ismét leállnak a nem alapvető fontosságú kormányzati hivatalok és ügynökségek.

A kormányzati munka finanszírozásához szükséges törvényjavaslat elfogadása egyetlen szenátor, a kentuckyi republikánus Rand Paul szavazatán múlott.

Az előző, hasonló körről itt írtunk.

Frissítés:

Kétpárti költségvetési megállapodást és a kormányhivatalok működését finanszírozó törvénytervezetet fogadott el péntek hajnalban az amerikai szenátus, hogy ne álljanak le a szóban forgó hivatalok, írta az eredeti hír után nem sokkal az MTI.

A tervezet most a képviselőház elé kerül. Az MTI azt írta, a szenátorok nagy többséggel - 71-28 - arányban fogadták el a javaslatot, legyőzve azokat, akik azt mondták: a tervezet a korábbi korlátlan pénzköltés folytatása.

Nem sokkal korábban a Kentucky állambeli, republikánus párti Rand Paul szenátor elutasítása miatt nem tudták elfogadni a kormányzati munka finanszírozásához szükséges kétpárti kompromisszumos törvényjavaslatot a csütörtök éjféli határidőig, ezért a vitát egy időre felfüggesztették.

Rovatok