Index Vakbarát Hírportál

Rövid időn belül Trump harmadik tanácsadója mondott le

2018. február 14., szerda 20:29

Újabb Trump-tanácsadó távozott a Fehér Házból, számolt be róla a PoliticoGeorge David Banks klíma tanácsadó ideiglenes biztonsági engedéllyel dolgozott, ám miután értesítették róla, hogy nem fog állandó engedélyt kapni, inkább lemondott. A Politico szerint a hivatalos indoklásban az áll, hogy Banks azért nem tudott átmenni a biztonsági átvilágításon, mert 2013-ban bevallotta, hogy marihuánát fogyasztott. 

Azok után viszont, hogy a héten Rob Porter kabintettitkár és David Sorensen szövegíró is távozott az amerikai elnök stábjából, ráadásul mindketten családon belüli erőszak gyanújával, felmerült a kérdés, hogy Banks esetében sem a marihuána fogyasztás volt a probléma valódi forrása.

Néhány napja Donald Trump kabinetfőnöke, John Kelly az esetleges lemondásáról beszélt azok után, hogy védelmébe vette az erőszakkal vádolt Portert. Továbbá, mint az kiderült, több tucat olyan munkatárs dolgozik a Fehér Házban, akiknek csak ideiglenes engedéllyel rendelkeznek, ennek az egyik felelőse szintén Kelly.

 

Rovatok