Index Vakbarát Hírportál

George és Amal Clooney félmillió dollárt ad a fegyverek elleni menetre

2018. február 20., kedd 20:39

Félmillió dolláros (126 millió forintos) adománnyal támogatja az Amerika-szerte a fegyvertartás szigorítását követelő felvonulásokat szervező diákokat George Clooney és felesége, Amal Clooney. A házaspár azt is bejelentette, hogy a washingtoni March for Our Lives (Felvonulás az életünkért) elnevezésű nagygyűlésen Clooneyék is felvonulnak majd. A fegyvertartás szigorításáért kampányoló rendezvényt a 17 halálos áldozattal járó floridai iskolai lövöldözést követően szervezték meg.

Családunk ott lesz március 24-én, és együtt vonulunk ennek a hihetetlen fiatal generációnak az oldalán, akik az ország minden tájáról valók. Gyermekeink, Ella és Alexander nevében is 500 ezer dollárt adományozunk a rendezvények szervezésére. A gyerekeink élete múlik rajta

- mondta a színész-rendező.

A filmsztárnak és emberi jogi aktivista feleségének nyolc hónapja születtek meg az ikrei. A házaspár már számos alkalommal adományozott komoly összegeket közéleti célokra. A tavaly egy nő halálát okozó charlottesville-i fajvédő gyűlés kiváltotta összecsapások után egymillió dollárt (253 millió forintot) adományoztak egy nonprofit jogi központnak, amely a gyűlöletet keltő csoportokat monitorozza, és tevékenységükről a médiát és a hatóságokat is értesíti. 

A washingtoni felvonulás csak egyike annak a számos márciusi megmozdulásnak, amelyet Amerika-szerte szerveznek a diákok a fegyvertartás szigorításáért. A közösségi médián számos más világsztár, köztük Justin Bieber, Lady Gaga és Cher is támogatásáról biztosította a diákok erőfeszítéseit.

Rovatok