Index Vakbarát Hírportál

Összeesküvés-elmélet hívők zaklatják a floridai lövöldözés túlélőjét

2018. február 21., szerda 19:25 | aznap frissítve

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Összeesküvés-elmélet hívők zaklatják a floridai lövöldözés túlélőjét

A fiút színészkedéssel vádolják, és hogy lövöldözések között ingázik, hogy fegyverellenes propagandát terjesszen pénzért.

79 · Feb 21, 2018 07:25pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Csak idő kérdése volt, hogy Sandy Hook, és Las Vegas után a floridai iskolai lövöldözést is megfejtsék azok, akiket tényekkel nem lehet összezavarni, és mindig átlátnak a szitán. Az összeesküvés-elmélet hívők legújabb célpontja David Hogg, akiről azt állítják megalapozatlanul, hogy társaival együtt fegyverellenes lobbi emberei, akik pénzért hakniznak minden létező lövöldözésnél. 

A fiú a CNN-nek nyilatkozott, mint a lövöldözés egyik túlélője. Eztuán kezdett terjedni, hogy valójában egy színész és nem a Marjory Stoneman Douglas Középiskola diákja. Egy republikánus képviselő titkárát menesztették, mert szintén osztotta ezt a vélemény. Benjamin Kelly-t azért függesztették fel, mert többek között levelet küldött a Tampa Bay Times szerkesztőségének, amiben a fenti vádakat tényként állította be. Marco Rubio flordai szenátor Twitteren fakadt ki az üggyel kapcsolatban, és gusztustalan idióták csoportjának nevezte Hogg támadóit. 

Hogg kedd este válaszolt a rágalmakra, és azt mondta, hogy kitart amellett, hogy szemtanúja és túlélője volt az eseményeknek, és nem pedig egy felbérelt színész. Voltak akik még tovább mentek, és tudni vélték, hogy az apja az FBI-nak dolgozik. A férfi azt mondta, hogy semmilyen érdekeket nem képvisel. Ugyan szeretnék, ha a 17 tanár és diák halálával járó lövöldözés után megszigorítanák a fegyverviselésre vonatkozó szabályokat, ettől függetlenül kitartanak az amerikai alkotmány második módosítása mellett, amely a fegyverviseléshez való jogot mondja ki. 

A Las Vegas-i lövöldözéssel kapcsolatban írtunk korábban, az esetek után felbukkanó zaklatókról. Cikkünket a témában itt olvashatja

(via BBC)

Rovatok