Index Vakbarát Hírportál

Az USA nem a bevándorlók országa többé

2018. február 22., csütörtök 23:38

Az USA Állampolgársági és Bevándorlási Hivatalánál (USCIS) körbeküldtek egy levelet, ami szerint megváltozik a bevándorlási ügynökség küldetését összefoglaló szöveg: törlik belőle azt a szakaszt, mely szerint az Egyesült Államok a bevándorlók nemzete – írja a 444 az Intercept értesülése alapján. 

Az új leírás szerint az USCIS feladata, hogy a nemzet jogszerű bevándorlási rendszerét fenntartsa, biztosítsa az integritását és hatékonyan, tisztességesen bírálja el a kérelmeket. Közben megvédik az amerikaiakat, illetve vigyáznak a belbiztonságra és megbecsülik az ország értékeit.

A korábbi küldetés még úgy szólt, hogy az USCIS garantálja Amerika ígéretét, miszerint ország "a bevándorlók nemzete", azzal, hogy hasznos információkat nyújt az ügyfeleknek, bevándorlási és állampolgársági segélyt biztosít, segíti az ismeretszerzést az állampolgársággal kapcsolatban és fenntartja a bevándorlási rendszer integritását. 

A változást az ügynökség igazgatója, L. Francis Cissna jelentette be. Azt mondta, a bevándorlóországon kívül az ügyfél kifejezést is szándékosan hagyták el, mivel ez azt a képzetet keltette, hogy az igénylők az ügyfeleik, holott ők az amerikai embereket szolgálják.

Rovatok