Index Vakbarát Hírportál

Gépfegyveres párokat adott össze egy iskola melletti szekta Amerikában

2018. február 28., szerda 21:00

Különös levelet kaptak a pennsylvaniai Pocono Mountain-ben található Wallenpaupack általános iskola diákjainak szülei, amiben az iskola vezetősége arról tájékoztatja őket, hogy a szerdai napon a gyermekeket biztonsági okokból egy másik, kicsit távolabbi iskolába viszik -írja a The Washington Post.

A diákok mozgatásának az oka, hogy egy közeli szekta rendhagyó, esküvőhöz hasonló szertartást tartott, amire a szekta vezetője felszólította a híveket, hogy hozzanak magukkal gépfegyvereket, amivel szimbolikusan  lojalitásukat fejezik ki. Közleményükben kifejezetten kérték, hogy AR-15-ös gépfegyvereket vigyenek, amiket a két héttel ezelőtti, 17 diák és tanár halálával végződő floridai iskolai lövöldözés során is használt az elkövető. 

Üres tárral a második királyért

Az egyház vezetője nem értette a mozgatást, ugyanis megkérte a híveket, hogy töltények és tárak nélkül hozzák a fegyvereket. Az iskola vezetőségét azonban nem nyugtatta meg, és úgy döntöttek, hogy az oktatást  más helyen tartják meg. 

A Világbéke és Egyesítés Szentélye (WPUS) az önjelölt koreai megváltó, Sun Myung Moon fiának szektája. Az idősebb Moon korábban az üzleti érdekeltségébe tartozó Washington Times kapcsán lett befolyásos ember az amerikai konzervatívok között, fia Hyung Jin Moon pedig azzal lett ismert, hogy összekapcsolta a fegyverkezéshez való jogot a vallással. A gyűlöletcsoportokat számon tartó hatóságok anti-LGBT szektavezérként tartják számon. Az egyház képviselői eközben nyilatkozatot adtak ki, ami szerint az ifjabb Moon és hívei szakadárok, akik ellentmondanak apja tanításainak, illetve lázadnak azok ellen. 

Az ifjabb Moon honlapja szerint az eseményre heteroszexuális párokat várt, akik hajlandóak a földi és égi királyságként említett szektát, és vezetőjét megvédeni. Itt jön képbe a fegyver, és ezért megkértek minden “áldott” párt, hogy hozzon magával a ceremóniára egy AR-15-ös gépkarabélyt, vagy egy hasonló félautomata gépfegyvert, ezzel kifejezve, lojalitásukat az egyház és vezetője iránt, aki szerényen a második királynak hívatja magát. 

Ha nincs gépfegyver, vásárlási utalvány is jó

Ha valaki nem tudott valamilyen okból fegyvert vinni, az se maradt ki a buliból, ugyanis bármelyik fegyverboltból származó 700 dolláros vásárlási utalvány lobogtatásával is kifejezhette, hogy a jövőben hajlandó fegyvert venni, hogy szolgálja a hibbant szektát. 

A helyi sajtó természetesen megszólaltatta a szülőket, akik egyáltalán nem voltak megnyugodva attól, hogy az  iskola közelében egy ilyen veszélytelennek egyáltalán nem mondható ceremónia lesz, de közben sokan vannak azok is, akik védik a híveket, és úgy gondolják, hogy alkotmányos joguk a ceremónia megtartása.  

Rovatok