Index Vakbarát Hírportál

Tízezrek maradtak víz nélkül Nagy-Britanniában

2018. március 5., hétfő 10:52

Az elmúlt napok szokatlanul hideg időjárása miatt szétfagytak a vízcsövek Nagy-Britanniában. A probléma akkora, hogy például az Anglia középső részét kiszolgáló Severn Trent azt írta,

4000 százalékkal nőtt a csőrepedések száma.

Jelenleg

A Londont ellátó Thames Water arra kérte 15 millió ügyfelét, hogy amennyire csak lehet, takarékoskodjanak a vízzel; fürdés helyett zuhanyozzanak, ne folyassák feleslegesen a csapokat, a mosógépeket és mosogatógépeket pedig csak akkor indítsák el, ha megteltek.

A hideg miatt apokaliptikus állapotok uralkodtak el az élelmiszerpiacon is. A Twittert ellepték az olyan képek, amin kifosztott üzletek üres polcai láthatóak. A hideg miatt a vevők felhalmoztak olyan alapélelmiszereket, mint kenyér, tej, ásványvíz vagy tojás. De sok üzletben a hústermékeket, gyümölcsöket és zöldségeket kínáló polcok is ki vannak fosztva.

A World Weather Information Service előrejelzése szerint a héten Nagy-Britanniában mínusz 3 - plusz 2 fok között alakul majd a hőmérséklet, de szerdáig több helyen várható várható havazás, majd szombattól újra csapadékosabb idő közeleg.

Ön is Nagy-Britanniában van? Megírná az élményeit? Van fotója, vagy videója is?
Küldje el nekünk!

Rovatok