Index Vakbarát Hírportál

Berlusconi: A jobbközép készül a kormányzásra

2018. március 6., kedd 23:37

A jobbközép koalíció az olasz parlamenti választások győztese, ezért neki kell mandátumot kapnia a kormányzásra, állítja a Silvio Berlusconi vezette Hajrá Olaszország (FI) keddi közleményében. A szintén koalícióhoz tartozó Liga már újabb "szövetségeseket" keres a kormányzáshoz, írja az MTI.  

A közleményt azután adták ki, hogy Silvio Berlusconi a párt vezetőségi tagjaival és legközelebbi munkatársaival egyeztetett a Milánó melletti Arcoréban található villájában. A kormány-stratégiákról szóló találkozón részt vett Matteo Salvini a Berlusconi vezette jobbközép koalícióhoz tartozó Liga vezetője is.  

A pártközlemény hangsúlyozta, hogy a parlamenti választások győztese a jobbközép, mivel Olaszország legnagyobb politikai ereje lett (a szavazatok több mint 37 százalékával). Később Silvio Berlusconi ugyanezt videó-üzenetben is megerősítette és gratulált Matteo Salvininek. 

Salvini pedig kijelentette, hogy a jobbközép egységesen fog résztvenni a kormányalakítási konzultációkon és szívesen látja azokat a baloldaliakat, akik támogatják a jobbközép programját. 

Rovatok