Index Vakbarát Hírportál

Egy orvos családját és a saját dílerét késelte meg az afgán férfi Bécsben

2018. március 7., szerda 21:37 | hat éve frissítve

Egy 23 éves afgán férfi négy embert szúrt meg késsel szerda este 8 óra körül Bécs Leopoldstadt (Lipótváros) nevű városrészében. Előbb egy háromtagú osztrák családra támadt rá, majd egy honfitársát késelte meg. A támadót a rendőrség elfogta. A férfi beismerte tettét.  

Az afgán férfi csütörtökön este háromnegyed nyolckor előbb egy 67 éves osztrák orvosra támadt rá, aki 56 éves feleségével és 17 éves lányával együtt egy japán étteremből lépett ki a Praterstraßén. Az orvost szíven szúrta, majd megsebesítette a két nőt is, akik próbáltak védekezni.

Az orvost a helyszínen kellett újraéleszteni, de  a két nőt is életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. Az orvost azóta is mesterséges kómában tartják, a két nő állapotát sikerült stabilizálni. 

A rendőrséget a járókelők hívták. Miután az egyik bejelentő az Allahu akbar kiáltást is hallani vélte, kezdetben terrorcselekményként kezelték az esetet.  A helyieket ezért csütörtök este arra kérték, hogy maradjanak az otthonaikban.

A férfi fél órával később a közelben egy 20 éves afgán férfit is életveszélyesen megsebesített (az első hírek egy csecsen áldozatról szóltak, de azóta sikerült tisztázni a férfi személyazonosságát).

A rendőrség az első késelés után azonnal üldözőbe vette a támadót. Miután ő is megsérült a kezén, a rendőrségi kutyák egy vérnyomot követve találtak rá.

Kihallgatásán a férfi azt mondta, az orvosra és családjára önkényesen támadt rá "rossz, agresszív hangulata" és az egész élethelyzete felett érzett dühe miatt - közölte a bécsi rendőrség.

A negyedik áldozat a férfi drogdílere volt. Állítása szerint azért késelte meg afgán honfitársát, mert őt tette felelőssé kábítószerfüggőségéért. 

Messerattacke - Täter noch auf freiem Fuß https://t.co/EK6tgzy4PI

— Alexander (@axhoff) March 7, 2018

Rovatok