Index Vakbarát Hírportál

Amerika nem segít a bajba került eszkortlánynak

2018. március 7., szerda 09:41

Az amerikai külügyminisztérium nem nyújt segítséget Násztya Ribka fehérorosz eszkortlánynak, aki egy bangkoki börtönből üzenve felajánlotta, hogy menedékjogért cserébe az amerikai hatóságoknak átad 16 órányi hanganyagot, amelynek segítségével fényt lehetne deríteni az orosz beavatkozásra a 2016-os amerikai elnökválasztási folyamatra, írja az MTI.

Kedden írtuk meg, hogy Násztya Ribka menedékjogért cserébe felajánlotta, hogy átadja az amerikai hatóságoknak azt a 16-18 órányi hangfelvételt, amit a befolyásos Oleg Gyeripaszka yachtján készített, és állítólag az hallható rajta, amint a Putyinnal közeli kapcsolatban álló milliárdos az amerikai elnökválasztás befolyásolásáról tárgyal ismeretlenekkel. Gyeripaszka ráadásul nemcsak Putyinnal ápol jó viszonyt, hanem Donald Trump volt kampányfőnökével, Paul Manaforttal, aki ellen vádat emelt Robert Mueller különleges ügyész, aki Oroszország állítólagos szerepét vizsgálja a 2016-os amerikai elnökválasztási folyamatban.

A 21 éves eszkortlány jelenleg egy bangkoki börtönben ül kilenc társával, miután vízum nélkül utaztak be Thaiföldre egy szextréningre. A lány és társai azonban úgy tűnik, hogy hiába reménykedtek, az amerikai külügyi szóvivő, Heather Nauert most azt mondta, hogy a külügyminisztérium amerikai állampolgároknak nyújt segítséget, márpedig Ribka nem az. Nauert nem kívánta kommentálni Ribka állításait arról, hogy információi vannak az állítólagos orosz beavatkozásról. Csak annyit mondott, hogy számára nagyon furcsa történetnek hangzik, amelyet Ribka előadott.

Mindenesetre Putyin nagy ellenfele, Alekszej Navalnij elhitte a lány történeteit, és az Instagramra feltöltött fotóira, videóra hivatkozva állította egyik videójában, hogy Gyeripaszka a hajóúton Manaforttól származó értesüléseket osztott meg Prihogykóval, és megvesztegette a miniszterelnök-helyettest.

Rovatok