Index Vakbarát Hírportál

Gorka Sebestyén egy vacsora erejéig visszatért a Fehér Házba

2018. március 10., szombat 09:40

Hétfő este meglepő vendéget köszönthettek a Fehér Házban, Donald Trump ugyanis meghívta vacsorára a tavaly augusztus végén onnan távozni kényszerült magyar származású tanácsadót, Gorka Sebestyént – írja a Daily Beast.

Az elnök Gorka mellett a jelenleg szintén a Fox Newsnál tevékenykedő Jesse Watters-t is meghívta a vacsorára, több forrás egybehangzó állítása szerint azért, mert "nem tudott betelni velük a tévéképernyőn" és élőben is akart velük beszélgetni a politikáról, pletykákról és a saját adminisztrációjáról.

Watters egy Trump által aláírt menüvel jelentkezett be Twitteren csütörtökön, ennél sokkal érdekesebb azonban az, hogy az egyik forrás szerint nagyszerűen sikerült a találkozó, Trump pedig azzal viccelődött, hogy hiányolta Gorkát.

pic.twitter.com/OPbT6nXIvk

— Jesse Watters (@JesseBWatters) 2018. március 9.

Gorka visszatérése a Fehér Házba többek közt azért meglepő, mert tavaly éppen azért kellett onnan távoznia, mert Bannon embereként a vesztes oldalra került az ott dúló belharcokban, és bár hivatalosan nem kirúgták, hanem maga távozott onnan, az eset után azért több ponton kritizálta a Trump-adminisztráció akkori döntéseit.

Az ugyanakkor ebből is jól látszik, hogy sem Trump, sem a támogatói nem tagadták meg Gorkát, az elnök gyakran emlegeti, hogy mennyire szereti nézni őt a hírekben. Nem ő az egyetlen egyébként, aki korábbi kegyvesztettként újra találkozott az elnökkel, Trump korábbi kampánymenedzsere, Corey Lewandowski is járt a Fehér Házban az elmúlt hetekben. 

Rovatok