Index Vakbarát Hírportál

Házi készítésű bomba robbant Afrínban, legalább 11 ember meghalt

2018. március 19., hétfő 09:56

Robbanás történt vasárnap este az északnyugat-szíriai Afrín városban, amelyet a török hadsereg és a vele szövetséges Szabad Szíriai Hadsereg (SZSZH) mérsékelt ellenzéki milícia vasárnap foglalt el a helyi kurd erőktől. A detonációban többen meghaltak, köztük hét civil és az SZSZH négy fegyverese - jelentette hétfőn az Anadolu török állami hírügynökségre hivatkozva az MTI.

A robbanás egy négyemeletes házban történt: egy hátramaradt, házi készítésű robbanószerkezet lépett működésbe. Több környező házban és közeli autóban is kár keletkezett. A nagy erejű detonáció helyén négy méter mély kráter lett.

A török haderő vasárnap, a város bevétele után a Twitter-fiókján azt közölte, hogy a katonák már az esetleges aknák és házi készítésű robbanószerkezetek felkutatását végzik. Török sajtóbeszámolók szerint a török hadsereg és az SZSZH vasárnap szinte összecsapás nélkül nyomult be a városba.

Recep Tayyip Erdogan török elnök vasárnap azt mondta, Ankara mindent megtesz annak érdekében, hogy a térséget élhetővé tegye, és a Törökországban tartózkodó afríni menekültek minél hamarabb visszatérhessenek otthonaikba.

Rovatok