Index Vakbarát Hírportál

Sarkozyt hazaengedték aludni, de reggel újból kihalgatták a korrupcióellenes hivatalban

2018. március 21., szerda 12:23

Folytatódott szerdán Nicolas Sarkozy volt francia államfő előző nap, őrizetbe vétel alatt megkezdődött kihallgatása a 2007-es győztes elnökválasztási kampányához Moammer Kadhafi néhai líbiai vezetőtől érkezett állítólagos támogatás ügyében, írja az MTI. A volt államfőt kedden reggel 8 órától éjfélig hallgatták ki, az éjszakát otthonában tölthette, majd szerda reggel 8 órától folytatódott a kihallgatás a Párizshoz közelii Nanterre-ban található korrupcióellenes hivatalban.

Az ügyben tanúként hallgatták meg kedden Brice Hortefeux-t, a volt államfő egyik legközelebbi politikai szövetségesét, aki több tárcát is vezetett 2007 és 2012 között. Ő kedd este szabadon távozhatott. A Twitteren azt írta, hogy minden részletet elmondott, amelyek alapján "lezárható a tévedések és hazugságok sora".

A párizsi ügyészség az ügyben öt évvel ezelőtt indított eljárást ismeretlen tettes ellen aktív és passzív korrupció, befolyással való üzérkedés, okmányhamisítás, hűtlen kezelés, pénzmosás, bűnpártolás, valamint ezen bűncselekmények eltitkolásának gyanújával. Az üggyel itt foglalkoztunk részletesebben:

Rovatok