Index Vakbarát Hírportál

Voodoo átkokkal tartottak sakkban prostituáltakat Spanyolországban

2018. március 23., péntek 18:55

Spanyol rendőrök felszámoltak egy 39 nőt fogságban tartó Nigériai prostitúciós hálóztatót. 

Az Europol szerint embertelen körülmények között tartották fogva, és voodoo átkokkal tartották sakkban a prostituáltakat . A bűnszövetkezet egy eredetileg egy 30 ezer eurós (nagyjából 9,4 millió forintos) tartozást akart kiegyenlíteni a megszerzett pénzzel, de aztán kinőtték magukat. 

A hatóságok 89 embert tartóztattak le az üggyel kapcsolatban, köztük egy híres, de eddig meg nem nevezett nigériai DJ-t is. Őt azzal vádolják, hogy segített megszervezni a nők mozgatását, valamint országos szinten részt vett a nők elosztásában. A rejtélyes előadót akkor kapták el, amikor egy klipforgatás után épp Spanyolországba repült.

Az eljárás akkor kezdődött, amikor egy fiatalkorú áldozat feljelentést tett, mert voodoo átkokkal fenyegették meg. A lányt Nigériából LÍbián és Olaszországon keresztül vitték Spanyolországba. Az ügyről először a BBC írt, ami beindított egy láncreakciót, amiben angol és a spanyol hatóságok is részt vettek. 
Az Europol szerint a mostani rajtaütés az egyik legnagyobb. 41 házkutatást tartottak 11 spanyol városban, és egyet az Egyesült Királyság területén, és a nyomozások az Eiye Testvériség nevű legnagyobb és legbefolyásosabb nigériai szektához is elérnek. 

300,000 euró (nagyjából 94 millió forint) illegális mozgatásával gyanúsított bankszámlát befagyasztottak a hatóságok. 

( via BBC)

Rovatok