Index Vakbarát Hírportál

Kigyulladt egy bevásárlóközpont Dél-Oroszországban

2018. március 25., vasárnap 15:09

Frissítés: Harmincheten meghaltak, 43-an megsérültek a dél-oroszországi Kemerovo egyik üzletközpontjában kitört tűzben, 70 ember sorsa nem ismert közölte vasárnap éjjel az operatív tűzoltó-parancsnokság újabb összesítésében. Az eltűntként számon tartottak közül 40 gyerek. Szemtanúk szerint a bevásárlóközpontban nem lépett működésbe a tűzjelző berendezés. 

A tragédia miatt Kemerovo megyében rendkívüli állapotot hirdettek ki, és Vlagyimir Pucskov, a rendkívüli helyzeteket kezelő minisztérium vezetője a helyszínre utazott.

Korábban írtuk:

Előzetes adatok szerint három gyerek és egy nő meghalt, amikor tűz ütött ki a dél-oroszországi Kemerovo egyik bevásárlóközpontjában, írja az MTI.

Orvosi ellátásra 26-an szorultak, többeket közülük kórházba kellett szállítani a Zimnyaja Visnya elnevezésű központból, ahol a lángok 1500 négyzetméteren harapóztak el.

Az égő épületkomplexumból száz embert menekítettek ki, de további tizenhéttel az Interfax hírügynökség értesülése szerint hozzátartozóik nem tudták felvenni a kapcsolatot. Korábbi jelentésekben négy gyermek haláláról számoltak be.

Szemtanúk szerint a bevásárlóközpontban nem lépett működésbe a tűzjelző berendezés. A tűz okának megállapítására az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) vizsgálatot indított.

A tragédia miatt Kemerovo megyében rendkívüli állapotot hirdettek ki. Egyes jelentések szerint a tűz a filmszínházban, mások szerint a játszótéren keletkezett. Két moziterem födémje beomlott.

Az épület második emeletén lévő simogatós állatkertből kétszáz állatot nem sikerült kimenteni.

Rovatok