Index Vakbarát Hírportál

Robbanószert postáztak több amerikai bázisnak

2018. március 27., kedd 05:13

Több amerikai katonai létesítménynek küldtek robbanóanyagot tartalmazó csomagot - jelentette a Fox televízió magyar idő szerint kedd hajnalban a Szövetségi Nyomozó Irodára (FBI) hivatkozva.

A washingtoni Nemzetvédelmi Egyetem és a Washingtonhoz közeli Fort Belvoir és a Dahlgren haditengerészet bázisok is gyanús postai küldeményeket kaptak. A fenyegetést a beérkező postát átvilágító biztonsági berendezés észlelte, ezután a létesítményeket kiürítették, a csomagokat hatástalanították. A Washington déli részén fekvő Nemzetvédelmi Egyetemet már hétfőn délután újra megnyitották.

A vizsgálatok után kiderült, hogy két csomagban egyértelműen robbanóanyag volt, a fehér por összetételét egyelőre a virginiai Quanticóban, a tengerészgyalogság támaszpontján vizsgálják (itt találhatók az FBI speciális laboratóriumai is). 

A gyanús küldemények nem sokkal azt követően jelentek meg, hogy a texasi Austinban és a környékén lévő településeken több, csomagküldeménynek álcázott pokolgép robbant fel, halálos áldozatokat is követelve. A robbantás-sorozat a múlt héten ért véget, amikor a rendőrök által sarokba szorított elkövető felrobbantotta magát.

(MTI)

Rovatok