Index Vakbarát Hírportál

Nem emeltek vádat a fekete férfit 2016-ban lelövő fehér rendőrök ellen

2018. március 28., szerda 13:55

A louisianai igazságügyi miniszter bejelentette, hogy nem emelnek vádat két fehér rendőr ellen, akik 2016-ban lelőttek egy fekete férfit. Az eset miatt akkor tüntetések voltak az államban.

Az ügyészség szerint a törvényeknek megfelelően jártak el, és indokolt volt a fegyverhasználatuk. A szövetségi igazságügyi minisztérium is hasonló megállapításra jutott vizsgálatában tavaly májusban. Azt is bejelentették, hogy új, eddig még nem látott videókat hoznak nyilvánosságra az esetről, írja a BBC.

A rendőrség 2016 júliusában arról adott ki közleményt, hogy egy férfi fegyverrel a kezében fenyegetőzött egy bolt előtt, és a rendőrségi intézkedés során életét vesztette. A rendőrség szerint először sokkolót használtak, és akkor lőtték le, amikor egy töltött fegyvert próbált előhúzni a zsebéből.

Az egyik szemtanú azonban arról tett vallomást, hogy az egyik rendőr „négyszer vagy hatszor lőtt az áldozatra, miközben a másik rendőr lefogta". A szemtanú szerint csak a zsebében találtak a rendőrök egy pisztolyt.

Ezt erősítette meg az ügyészség vizsgálata is. A hatóságok kedden kiadott jelentésükben azt írták, hogy Sterlinget hat lövés érte, ebből három a mellkasán. A férfi szervezetében kokain, és más drogok nyomát találták a halálakor.

Rovatok