Index Vakbarát Hírportál

Reflexből cselekedtek a kocogó katonák, így megmenekültek

2018. március 29., csütörtök 10:45 | aznap frissítve

Update: Elfogták a sofőrt, és letartóztatták.

Katonákat próbált meg csütörtökön elgázolni gépkocsijával egy férfi a délkelet-franciaországi Grenoble-hoz közeli Varces-Allieres-et-Risset laktanyájánál, írja az MTI.

A gázolási kísérlet csütörtökön reggel háromnegyed 9-kor történt a laktanya közelében, ahol kocogni indultak a katonák, akik az egyértelműen feléjük hajtó jármű elöl beugrottak egy árokba. A gépjárműt vezető férfi ekkor sértő szavakat kiabált feléjük.

„Hat vagy hét kocogó katonát kezdett sértegetni. Majd egy másik csoport katonának esett neki, akik akkor indultak kocogni, de akinek aztán eltűnt a látókörükből. Amikor ezek a katonák visszajöttek, akkor hajtott feléjük. A katonáknak sikerült fellépni a járdára anélkül, hogy elgázolta volna őket" - idézi az MTI Benoit Brulont, a hadsereg egyik szóvivőjét.

A BFM hírtelevízió úgy értesült, hogy a férfi arabul kiabált a katonák felé, azzal fenyegetőzött, hogy megöli őket, de a sértő szavaknak nem volt iszlamizmusra vagy terrorizmusra utaló jellege. A gépkocsi rendszámát a katonákat le tudták jegyezni, a Le Dauphine Libéré regionális lap úgy tudja, hogy egy szerdán ellopott Peugeot 208-as típusú gépkocsit keres a rendőrség.  

 A támadó elmenekült a helyszínről, a rendőrség nagy erőkkel keresi. Az ügyet a grenoble-i ügyészség vizsgálja, a párizsi ügyészség terrorelhárítási részlege egyelőre nem indított eljárást.

Rovatok