Index Vakbarát Hírportál

Terrorizmust támogató hozzászólásért ítéltek el egy francia vegán aktivistát

2018. március 29., csütörtök 21:03

Egy hét sem telt el azóta, hogy egy férfi túszokat ejtett egy, a dél-franciaországi Trèbes-ben található szupermarketben, az incidens során pedig négyen vesztették életüket, de már meg is van az ügy legszürreálisabb hozománya, egy vegán aktivistát ugyanis csütörtökön hét hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek, mert Facebookon azt írta, a támadó igazságot szolgáltatott azzal, hogy megölt egy hentest – írja a Guardian.

Veletek ellentétben engem egyáltalán nem taglóz le, hogy egy terrorista végzett egy gyilkossal. Egyáltalán nem tudok vele együtt érezni, szerintem ez valahol így igazságos.

– írta a Myriam névre hallgató aktivista hétfőn este, ezt szúrta ki a rendőrség, a francia hentesek szövetsége pedig feljelentést is tett a bejegyzés miatt, így a nő hiába törölte ki később, így is óriási felháborodást váltott ki az emberekből az interneten, az ügyészség pedig úgy döntött, hogy terorrizmus dicsőítése miatt vád alá helyezi a nőt. 

Ezért egyébként akár öt év börtönt, és 75 ezer eurós pénzbüntetést is ki lehet szabni, úgyhogy a nő viszonylag jól is járt.

Az elhunyt hentes ügyvédje az üggyel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy megérti, ha valaki szereti és védelmezi az állatokat, de ez nem ad felhatalmazást arra, hogy utálja az embereket. 

Kedden egyébként hasonló okból elítéltek már valakit, egy baloldali aktivista egy év felfüggesztettet kapott, mert üdvözölte az elhunyt csendőr halálát. 

Rovatok