Index Vakbarát Hírportál

Putyin szóvivője lekurvázta a Weinstein ellen valló nőket

2018. március 31., szombat 11:15

Dmitrij Peszkov, Vlagyimir Putyin orosz elnök szóvivője moszkvai diákoknak tartott előadást, ahol a Deadline szerint prostituáltakhoz hasonlította azokat a nőket, akik szexuális zaklatással vádolják Harvey Weinstein amerikai producert. Peszkov állítólag így próbált meg védekezni a diákok előtt, akik egy szexuális zaklatással vádolt orosz parlamenti képviselő, Leonyid Szluckij ügyéről kérdezték. Szlutszkij a vád szerint több újságírónőnek tett szexuális megjegyzéseket és meg is fogdosta őket.

A parlament etikai bizottsága szerint Szluckij semmi kifogásolhatót nem tett, dacára egy hangfelvételnek. A bizottság döntése után több nagy orosz sajtóorgánum, köztük a Kommerszant és az Eho Moszkvi közölte, bojkottálni fogják Szluckijt. Válaszul a duma közölte: kitiltják a parlamentből az akcióhoz csatlakozott médiumok parlamenti újságíróit.

Szluckijjal kapcsolatban egyébként a külügyminisztérium szóvivője, Marina Zaharova is kijelentette, hogy többször irányában is megengedhetetlenül viselkedett.

Ennek ellenére Peszkov a Szlutckijt ért vádakat a Weinstein-botrányhoz hasonlította. Szerinte a 10 év után felszólaló színésznők több száz millió dollárt kerestek Weinsteinnek köszönhetően, ennek ellenére egy évtizeddel később még is őt vádolják. 

Lehet Weinstein egy szemétláda, de egyikük sem szólt időben a rendőrségnek! Helyette 10 millió dollárt akartak inkább keresni. Hogy hívják azt a nőt, aki lefekszik egy férfivel 10 millió dollárért? Prostituáltnak.

Oroszországban jelenleg nincs olyan törvény, amely foglalkozna a szexuális zaklatással, ezért az ilyen eseteket csak nagyon ritkán jelentik a rendőrségnek.

Rovatok