Index Vakbarát Hírportál

Gyorsan javul a megmérgezett Szergej Szkripal állapota

2018. április 6., péntek 15:00

Az orvosai bejelentették, hogy a megmérgezett volt orosz kettős ügynök, Szergej Szkripal már nincs válságos állapotban, írja a BBC. A salisbury kórház szerint Szkripal jól reagál a kezelésekre, és az állapota gyorsan javul.

Szkripal és szintén mérgezést szenvedett lánya, Julija több mint egy hónapja került kórházba egy Novicsok nevű idegméregtől.

Csütörtökön derült ki, hogy több mint egy hete magához tért és napról napra jobban van Julija Szrkipal, akinek erről szóló közleményét csütörtökön ismertette a brit rendőrség. „Bizonyára megértik, hogy némileg zavarosak a történtek". Julija Szkripal az ő és a családja magánéletének tiszteletben tartását kérte lábadozása idejére.

A brit kormány gyilkossági kísérletnek tartja Szergej és Julija Szkripal megmérgezését, amelyért hivatalos szóhasználata szerint „nagy valószínűséggel" Oroszországot terheli a felelősség. Oroszország tagadja ezt. Az ügy miatt 28 állam utasított ki orosz diplomatákat, amire Moszkva azonos módon válaszolt. Magyarország is kiutasított egy orosz diplomatát, és ugyanígy jártak el az oroszok velünk szemben is.

Rovatok