Index Vakbarát Hírportál

Mentális problémákkal küzdő férfi hajtott emberek közé Münsterben

2018. április 7., szombat 16:55 | aznap frissítve

Egy vendéglátóhely teraszán ülő emberek közé hajtott egy furgon a németországi Münster belvárosában- közölte a Morgenpost. Hárman meghaltak és húsz ember megsérült, a sérültek közül hatan vannak életveszélyben.

A Spiegel Online szerint a furgon vezetője öngyilkos lett, az autóban fejbe lőtte magát.

Blid.de szerint az elkövető a 48 éves, német állampolgárságú Jens R. volt, aki büntetlen előéletű volt, de mentális problémákkal küszködött. 2014-ben és 2016-ban is pszichés gondokkal került a hatóságok látókörébe.

DETAILS: A car drove into the pedestrians in Germany's western town of #Münster, leaving several people dead and injured https://t.co/PRpZpqEvHD pic.twitter.com/mpS8ro6AEK

— Sputnik (@SputnikInt) April 7, 2018

Az MTI a német belügyminiszter közlése alapján azt írja, nincsenek iszlamista terrortámadásra utaló jelek a tömeges gázolással kapcsolatban. Jens R. 1969. május 1-jén született az Olsberg nevű észak-rajna-vesztfáliai kisvárosban, és hosszú ideje Münsterben élt. Nagyjából két kilométerre lakott a gázolás helyszínétől, az óváros egyik híres vendéglője, a Kiepenkerl előtti tértől. A gázoláshoz használt jármű egy német gyártmányú, utazásra, kempingezésre használt mikrobusz, úgynevezett kempingbusz volt. A rendőrség este megkezdte lakásának átkutatását, a lap tudomása szerint robbanóanyagot keresnek és a művelethez különleges egységeket is mozgósítottak.

A tűzoltók és mentőegységek a helyszínen végzik a mentést, az érintett városrészt lezárták a forgalom elől.  

Az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi, egyetemi városnak 310 ezer lakosa van.

Az eset pont a stockholmi merénylet első évfordulóján történt. 2017 nyarán Barcelonában történt hasonló támadás 13 áldozattal, és ekkor volt London Bridge-en is tömegbe hajtós terrortámadás 7 halottal. Az egyik legsúlyosabb ilyen támadás 2016 júliusában történt Nizzában, 84 ember vesztette életét. 2016-ban a berlini karácsonyi vásáron is volt kamionos támadás, akkor 12 ember halt meg. 

Rovatok