Index Vakbarát Hírportál

Nem tudják, mi lehetett a münsteri támadó indítéka

2018. április 8., vasárnap 13:11

Egyelőre nem tudja a német rendőrség, mi lehetett a tegnapi, münsteri támadás elkövetőjének indítéka írja a BBC. A 48 éves, német állampolgárságú Jens R. egy vendéglátóhely teraszán ülő emberek közé hajtott be egy furgonnal a németországi Münster belvárosában szombat délután. A támadásban hárman meghaltak és húsz ember megsérült. A rendőrség szerint minden lehetséges utat megvizsgálnak, iszlamista kapcsolatot egyelőre nem találtak a 48 éves támadónál, aki agyon lőtte magát, miután járókelők közé hajtott.

Az egyik áldozat a támadó, de a rendőrség a másik két áldozatot is azonosította, egyikük egy 51 éves nő, másikuk pedig egy 65 éves férfi. Mivel az adott területen tilos autóval behajtani, így valószínűsíthető, hogy a támadás szándékosan történt.

A BBC összeszedte azokat az információkat, amiket eddig tudni lehet a férfiről, aki a hírek szerint mentális problémákkal küzdött, bár ezt eddig még hivatalosan nem erősítették meg. A férfinak állítólag voltak szélsőjobboldali kapcsolatai, de neki nem volt ilyen jellegű aktivitása. A Frankfurter Allgemeine Zeitung szerint alig két kilométerre lakott az étteremtől, amelynek teraszára felhajtott, jelenleg a rendőrság vizsgálja a férfi lakását.

Rovatok