Index Vakbarát Hírportál

Tökéletes érvvel perel az utast lerángató biztonsági őr

2018. április 12., csütörtök 09:31

Beperelte Chicago város légügyi hatóságát és a United Airlinest az a biztonsági ember, aki kollégáival együtt lerángatott egy utast a gépről, hogy helyt adjanak a légitársaság egyik alkalmazottjának.

Az utasok szeme láttára lezajlott egészen abszurd jelenet oka is abszurd volt: túl sok jegyet adtak el a Chicagóból induló gépre, de a United Airlines négy munkatársának is utaznia kellett volna, ezért megpróbáltak találni négy utast, aki 400, majd végül már 800 dollárért és egy éjszakára szóló szobafoglalásért cserébe hajlandó lett volna lemondani az aznapi útról.

Senki sem akadt, aki egy nappal elhalasztotta volna az utazását, ezért a légitársaság egyszerűen kisorsolt négy szerencsétlen nyertest. Köztük volt David Dao, orvos, aki betegeivel megbeszélt időpontok miatt sem akarta elhalasztani az utat, mégis erővel levitték a gépről, ráadásul úgy, hogy közben két foga kitört, orra eltört. Dao perelt, de meglepő módon perel a leráncigálásban részt vett James Long is.

A légügyi hatóság biztonsági embere, akit az eset után elbocsátottak, beperelte munkaadóját. Long keresetében arra hivatkozott, hogy a cég nem biztosított kiképzést az utasokkal kialakuló konfliktusos helyzetekre, amelyekkel elkerülhető lett volna az incidens.

Hát honnan tudhatta volna?

  • 3065
    Ahhoz külön képzés kell, hogy fogtöréssel ne rángassunk le utast? Ne már!
  • 932
    Ha nem kapott kiképzést, jogosan perel a biztonsági

Rovatok