Index Vakbarát Hírportál

Mihail Jemeljanov: Gyomorszájon vágjuk az amerikaiakat

2018. április 13., péntek 13:30 | aznap frissítve

Az USA és az Oroszország elleni szankciókat támogató országok szellemi tulajdonjogára vonatkozó korlátozások bevezetésére hatalmazná fel az orosz kormányt egy új törvénytervezet. Ha elfogadják, az egy igen komoly "gyomros" lenne az amerikaiaknak Mihail Jemeljanov, az orosz parlamenti alsóház államépítési és törvényalkotási bizottságának alelnöke szerint.

Mi magunk tudunk majd termékeket előállítani a jogtulajdonos engedélye nélkül, ha rendelkezésünkre áll az ehhez szükséges technológia. Vagyis gyomorszájon vágjuk az amerikaiakat, mert minden sikerüket éppen a szellemi tulajdon biztosítja, és mi erre a jogra mérünk csapást.

A jogszabály-tervezet értelmében Oroszországban az USA-ból és az azt támogató országokból származó jogtulajdonosok beleegyezése nélkül gyárthatnának termékeket. A tervezet kiterjed a mezőgazdasági termékekre, a nyersanyagokra, az élelmiszerekre, a gyógyszerekre, az IT-technológiákra is.

Vlagyimir Zsirinovszkij populista pártvezető közlése szerint a kormány emellett felhatalmazást kap arra, hogy listát készítsen azokról az amerikai állampolgárokról, akik nem utazhatnak be Oroszországba. A tilalom pedig kiterjedhet a magas képesítésű szakemberekre is, írja az MTI.

Rovatok