Index Vakbarát Hírportál

Mindent bevallott a Fertő tó darabolós gyilkosa

2018. április 30., hétfő 08:33

Pár napja megcsonkított holttestet találtak a Fertő tó nyugati partján, az ausztriai Ruszt város közelében, majd előkerültek a törzshöz tartozó végtagok és az áldozat feje is.

Az osztrák rendőrség nagy erőkkel kezdte meg a nyomozást, és a hétvégén őrizetbe is vett egy gyanúsítottat, akiről csak annyit árult el, hogy osztrák állampolgár.

A megcsonkított holttestről először az osztrák hatóságok is azt feltételezték, hogy a rejtélyes körülmények között eltűnt, és vélhetően meggyilkolt VV Fannié lehet. Ezt azonban elvetették, és kiderült, hogy egy Bécsben dolgozó szlovák vagy cseh származású prostituált az áldozat.

Az osztrák sajtó most arról ír, hogy az elfogott férfi bevallotta a tettét, sőt, egy másik gyilkosságról is vallomást tett. Az osztrák Krone.at szerint a férfi

a gyilkosság napján a nádasba vonszolta a lányt, előbb halára szúrta, majd egy fűrésszel feldarabolta.

A Bors összefoglalója szerint a bécsi férfi drogdílerként keresett pénzt, és az áldozat, a prostituált a kuncsaftja volt. A nőt a Westbahnhofon, az ottani nyugati pályaudvaron szedte fel visszajáró vendégként többször is.

A lapok nem írnak erről, miért gyilkolta meg a lányt, a találgatások szerint a férfi szerelmes lett a prostituáltba, aki vioszont nem viszonozta az érzelmeit.

Az osztrák sajtó szerint a férfi egy másik gyilkosságot is bevallott: nem a lány volt az első áldozata, korábban egy férfival is végzett, akit fejszével darabolt fel.

Rovatok