Index Vakbarát Hírportál

Missouri kormányzója állítólag meztelen képekkel zsarolt egy nőt

2018. május 4., péntek 09:54 | aznap frissítve

miatt pert és nyomozást indítanak Eric Greitens, Missouri kormányzója ellen az Egyesült Államokban, írja az MTI. A helyi törvényhozás csütörtöki rendkívüli ülésén arról határozott, hogy mérlegelik a kormányzó elmozdítását célzó alkotmányos eljárás kezdeményezését.

Eric Grwitens elismerte, hogy volt házasságon kívüli kapcsolata, de tagadta, hogy törvényt sértett, és hevesen bírálta azokat, akik nyomozást szorgalmaznak ellene. A kormányzó május 14-én áll bíróság elé azért, mert 2015 márciusában

engedély nélkül fényképeket készített egy meztelen nőről, és ezeket a fotókat számítógéppel elérhető helyen tárolta.

Az asszony, Greitens egykori fodrásznője, azt mondta, hogy a férfi egyebek között összekötözte kezét, bekötötte szemét, levette ruháját és lefotózta. Azzal fenyegette meg, hogy nyilvánosságra hozza a fényképeket, ha valaha beszél a történtekről. Egy másik ügy egyelőre nem került a bíróság elé, amelyben visszaélt egy alapítvány adományozói névsorával, amelyet a kormányzó választási kampányához felhasznált.

A kormányzó egy további ügyben megszegte a hivatali dokumentumok nyilvánosságát, illetve visszakeresési lehetőségét előíró helyi törvényét. Mobiltelefonjában ugyanis olyan alkalmazást használt, amely automatikusan törölte az általa elolvasott üzeneteket. A Confide nevű alkalmazás megakadályozta azt, hogy az üzeneteket elmentsék, továbbítsák, kinyomtassák vagy a képernyőről lementsék.

Rovatok