Index Vakbarát Hírportál

Egy terrorcsoport két vezetőjét likvidálta az orosz titkosszolgálat

2018. május 4., péntek 17:11

Egy "vallási szélsőséges sejt" két vezetőjét likvidálta az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) a délnyugat-oroszországi Nyevinnomisszkben, írja az MTI. Az FSZB szerint a sejt terrortámadásokra készült, egyik műhelyükben házi készítésű bombát, lőfegyvert, lőszert és kézigránátokat is találtak, a két vezető pedig fegyverrel küzdött a letartóztatás ellen.

A biztonsági szolgálat a nyevinnomisszki akcióról szóló bejelentés után közölte, hogy az elmúlt két napban az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet öt, merényletekre készülő tagját vette őrizetbe. A gyanúsítottakat az FSZB szerint részben külföldről irányították. A hatóság itt is saját összeszerelésű bombákat és lőfegyvereket foglalt le.         

Alekszandr Bortnyikov, az FSZB igazgatója áprilisban arról beszélt, hogy Oroszországban tavaly négy terrorcselekményt követtek el, és hogy a biztonsági szolgálatoknak további 25-öt sikerült megakadályozni. Az idei első negyedévben pedig hat előkészületben lévő terrortámadásnak vették elejét és 12 terrorista sejtet számoltak fel.

Rovatok