Index Vakbarát Hírportál

14 embert vettek őrizetbe Indiában egy kislány megerőszakolása és halálra égetése miatt

2018. május 5., szombat 15:50

Őrizetbe vett az indiai rendőrség 14 embert azzal a gyanúval, hogy közük lehet egy tizenéves lány elrablásához, akit támadói megerőszakoltak, majd halálra égettek, írja az MTI. A legfőbb gyanúsítottat még keresi a rendőrség.

A lányt egy esküvői ünnepségről hurcolták magukkal támadói egy kelet-indiai kis faluban csütörtökön, majd a rendőrség szerint többen megerőszakolták, mielőtt szabadon engedték. A lány panaszt tett, és másnap a falusi tanács vezetői 50 ezer rúpiás büntetést szabtak ki az elkövetőkre. A gyanúsítottak viszont erre megtámadták a lány több rokonát, illetve őt magát halálra égették, miután egyedül találták őt otthon. 

Hatalmas felzúdulást keltett 2012-ben, amikor egy egyetemista lányt többen brutálisan megtámadtak és megerőszakoltak egy buszon Újdelhiben. Az eset felkavarta az indiai társadalmat, amely hosszú ideig szinte semmit nem tett az a nők elleni erőszak ellen. Az eset óta 20 év börtönre emelték a nemi erőszak elkövetőire kiszabható büntetést mértékét, de ez sem volt elég, pár hetente mindig hallani egy-egy újabb brutális szexuális támadásról Indiában. 

Az indiai kormány továbbá áprilisban határozott arról, hogy halálbüntetést kell kiszabni azokra, akikről bizonyítást nyer, hogy nemi erőszakot követtek el 12 évesnél fiatalabb kisgyereken.

Rovatok