Index Vakbarát Hírportál

Gerhard Schröder ötödszörre is megnősült, elvette a koreai tolmácsát

2018. május 8., kedd 17:37

Feleségül vette egykori koreai tolmácsát Gerhard Schröder volt német kancellár, akinek ez az ötödik házassága, írja az MTI. A 74 éves szociáldemokrata német exkormányfő titokban vette el a 25 évvel fiatalabb Kim Szo-jönt (So Yeon Kim), az esküvővel még közvetlen környezetét is meglepte. 

A váratlan gyorsasággal létrejött frigyre úgy derült fény, hogy újra jegygyűrűt láttak az újságírók Gerhard Schröder kezén barátja, Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfői moszkvai beiktatásán. Másnap a politikus környezete megerősítette, hogy a pár összeházasodott, annak időpontja és helyszíne azonban továbbra sem ismert. 

Egy januári szöuli sajtótájékoztatón Schröder és kedvese még azt mondta, hogy idén ősszel szeretnének egybekelni. A volt német kormányfő azt mondta, hogy felváltva akarnak élni Németországban (Berlinben és Hannoverben) és Dél-Koreában. Schröder és Kim két éve egy nemzetközi üzleti fórumon ismerkedett össze, ahol Kim tolmácsként dolgozott a volt kancellár mellett. Amikor egy éve a pár kezdett együtt mutatkozni, az exkancellár előző felesége, Doris Schröder-Köpf elismerte, hogy Kim volt a végleges, bár nem az egyetlen oka egy évvel korábbi szakításuknak. Az új házasságkötés nem történhetett nagyon régen, mert Schröder és Köpf hivatalosan csak áprilisban vált el. 

A románc másik oldalról sem alakult konfliktusmentesen. Kim Szo-jön volt férje beperelte 77 ezer euróra a volt német kormányfőt arra hivatkozva, hogy házasságon kívül viszonyával "elviselhetetlen lelki szenvedést" okozott neki, és ő volt az oka annak is, hogy házassága Kimmel tönkrement. A feleség ezt cáfolta. Német sajtóértesülések szerint a házasságkötést októberben a fényűző berlini Adlon szállodában ünneplik nagyszabású lagzival.

Rovatok