Index Vakbarát Hírportál

A magyar cégnek nincs köze Trump pornós botrányához

2018. május 10., csütörtök 13:08 | aznap frissítve

Kiderült, hogy csak névazonosság miatt gondolták azt, hogy egy magyar cégnek is köze lehet Donald Trump amerikai elnök egyik botrányához. A sztori lényege, hogy Trump ügyvédje állítólag  130 ezer dollárt fizetett egy Stormy Daniels nevű pornószínésznőnek azért, hogy soha ne beszéljen Trumppal folytatott afférjáról. A Trump ügyvédje ellen indított perben azonban a nő jogi képviselője nyilvánosságra hozott egy listát arról, ki mindenki utalt pénzt Michael Cohen egyik vállalkozásának. Ezen a listán egy magyar rendezvény- és utazásszervező cég neve is feltűnik.

A 444.hu kérdésére a Kobe Éva Kft. azt elismerte, hogy 2017-ben valóban utaltak egy bizonyos Michael Cohennek pénzt egy szingapúri címre, ami  egy 8 fős thaiföldi utazás szállásköltsége volt. Kiderült azonban, hogy ennek a  Michael Cohennek semmi köze Trump ügyvédjéhez, csak névazonosságról van szó. A  cég kapcsolati hálója alapján is úgy tűnik, hogy nincs semmilyen kapcsolat a cég és Cohen, illetve Trump között, írja a 444.hu.

Trump ügyvédje egy másik tétellel akarta bebizonyítani, hogy súlyos félreértésről van szó. A lista szerint valaki Kenyából 980 dollárt utalt Michael Cohen nevére, csakhogy ez a Michael Cohen az El Al légitársaság technikusa, akinek a testvére utalta el egy tartozását, és szintén semmi köze Donald Trumphoz. 

Donald Trump ügyvédje, aki az utalásokról szóló lista miatt 24 oldalas panaszt írt egy amerikai szövetségi bírónak, ezzel akarja bizonyítani, hogy a teljes lista képtelenség. Azt azonban nem tudta egyelőre cáfolni, hogy 2016 őszén, az elnökválasztás hajrájában miért kapott az amerikai adóparadicsomban, Delaware-ban bejegyzett cége félmillió dollárt egy az amerikai szankciókkal sújtott orosz oligarchához, Viktor Vekszelberghez köthető befektetőcégtől. A listából az is kiderült, hogy több nagyvállalat is dollárszázezreket utalt Trump ügyvédjének. 

Rovatok