Index Vakbarát Hírportál

Orbán keményen beszállt a szlovén kampányba

2018. május 11., péntek 21:43 | egy éve frissítve

Bár miniszterelnöki szinten csak hétfőn kezdi meg hivatalos külföldi látogatásait Orbán Viktor miniszterelnök, aki csütörtökön kezdte meg negyedik miniszterelnöki ciklusát, pénteken már találkozott a Budapestre látogató a kolumbiai elnökkel, majd pénteken délután már Szlovéniában szállt be a helyi választási kampányba.

Orbán az MTI híre szerint Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetője és Hristijan Mickovski, a konzervatív macedón VMRO-SPMNE párt vezetője társaságában a Szlovén Demokrata Párt (SDS) kampánygyűlésén szólalt fel.

Mi, magyarok abban vagyunk érdekeltek, hogy a szlovéneknek jól menjen a soruk, legyenek gazdag és boldog nép, ezzel jót tesznek a magyaroknak is - mondta.

Beszélt a 2015-ös bevándorlási helyzetről, és azt mondta, az csak az előhangja volt annak, ami következni fog. Afrikából tízmilliók akarnak elindulni Európa felé, és amíg Európa nem védi meg magát, amíg meghívókat küldenek az indulni akaróknak, amíg ők kis esélyt is látnak, hogy bejuthatnak Európába, jönni is fognak, és ha nem figyelünk oda, elveszíthetjük az országainkat.

Orbán szerint Szlovéniában fontos döntések előtt állnak, és ezeket nem lehet, nem szabad "semmiből jött pártocskákra bízni", és olyanokra sem, akikről tudjuk, hogy "Marx és Lenin köpönyegéből ugrottak elő".

Szégyen, hogy ma vannak olyan európai vezetők, akik Marx emléke előtt hódolnak."

Manfred Weber az MTI szerint arról beszélt, hogy a jelenlegi legnagyobb európai probléma a migráció, és az EPP számára e tekintetben fontos feltétel, hogy a határokat meg kell védeni. Nemcsak beszélni kell erről, hanem tenni is érte, ahogyan Bulgária tette, vagy Magyarországon Orbán Viktor, és ezért nem kritika, hanem támogatás jár nekik Brüsszelből - mondta.

Rovatok