Index Vakbarát Hírportál

Fegyveresek támadtak meg egy kormányzati hivatalt Afganisztánban

2018. május 13., vasárnap 13:07

Ismeretlen fegyveresek ostromoltak meg vasárnap egy kormányzati hivatalt a kelet-afganisztáni Dzsalálábádban, először robbantottak, majd behatoltak az épületbe; az összehangolt támadásban legkevesebb hatan meghaltak, és többtucatnyian megsebesültek - közölték hírügynökségek helyi tisztségviselőkre és a média híradásaira hivatkozva, írja az MTI.

Először az egyik támadó felrobbantotta magát a város központjában lévő tartományi pénzügyi igazgatóság kapujánál, majd rakétagránátokkal és gépfegyverekkel felfegyverkezett társai behatoltak az épületbe. Ezután több robbanás történt odabent is.

Inamulla Miahial, egy ottani kórház szóvivője azt mondta, hogy legalább hatan meghaltak, és mintegy 30 sebesültet szállítottak a város kórházaiba. További áldozatokra lehet számítani, mert az ostrom még nem ért véget, legalább négy támadó vív tűzharcot a helyszínre érkezett rendőrökkel.

Egyelőre senki se jelentkezett a támadás elkövetőjeként.

Afganisztán-szerte megszaporodtak az erőszakcselekmények azóta, hogy a múlt hónapban a tálib lázadók bejelentették a tavaszi offenzívájuk kezdetét. Az országban fokozták a biztonsági intézkedések az októberi választásokra készülve. Az elmúlt hetekben többtucatnyian haltak meg a választások előtti regisztrációs eljárás idején végrehajtott támadásokban.

Rovatok