Index Vakbarát Hírportál

Kóbor kutyák 13 gyermeket martak halálra egy indiai faluban

2018. május 15., kedd 10:03 | aznap frissítve

Az elmúlt hetekben tizenhárom gyermek halt meg kutyatámadásban az észak-indiai Sitapur környékén, és az elvadult kutyafalkák közel 25 ember sebesítettek meg. Május 13-án egy 12 éves lányt martak halálra a kutyák, azelőtt pedig már 12 másik 5-12 éves korú gyermek halt meg, írja a Quartz India

A falu lakói a kutyatámadások miatt állandó félelemben élnek. A településen az utcák elnéptelenedtek, a gyerekeket még iskolába se engedik el. A kutyák egyre veszélyesebbek: több gyereket akkor ért támadás, amikor kiment a kerti vécére vagy csak egy mangót akartak leszakítani magának a ház udvarán.

Indiában mindennapos a falkákba verődött kóbor kutyák látványa. Ezek az állatok általában békésék, egyre több probléma akad azonban az elvadult ebekkel. Egy nemzetközi jelentés szerint a veszettség miatti halálozás egyharmada Indiában történik. Mumbaiban 1994 és 2015 között több mint 400 ember halt meg emiatt. 2015-2016 között több mint 100 ezer kutyatámadást jegyeztek fel a dél-indiai Kerala tartományban. Miután egy 65 éves nőt egy legalább ötven kutyából álló falka támadott meg, a kormány elkezdte begyűjteni és kiirtani az állatokat. 

Azt egyelőre nem tudni, mi miatt válnak az állatok ilyen agresszívvá. A környékbeli lakosok szerint mindez összefügghet azzal, hogy a kormány áprilisban bezáratta a környéken az illegális vágóhidakat. Amíg ugyanis ezek működtek, a vadon élő állatok elég élelmet tudtak szerezni maguknak.  

Rovatok