Index Vakbarát Hírportál

Meghalt egy kétéves kislány, miután migránsokat üldöztek a belga rendőrök

2018. május 18., péntek 10:24

Meghalt egy kétéves kislány, miután a rendőrök több mint 70 kilométeren át üldöztek egy migránsokkal teli kisteherautót Belgiumban - írta az MTI.

Quelques tentes sont en train d’être détruites, les hommes sont fouillés en silence lors de l’#opération CRS à #GrandeSynthe autour du gymnase où logent des #migrants. pic.twitter.com/kdzznKtquV

— Elisa Perrigueur (@ElisaPerrigueur) 2018. május 17.

Frederic Bariseau, Tournai városának ügyésze közölte:

a kislányt a kocsiban találták, és a kórházba vezető úton halt meg, de nem a rendőrségi akció következtében vesztette életét.

Az ügyész szerint

a rendőrök használták ugyan fegyvereiket, hogy a járművet feltartóztassák, de emiatt senki sem sérült meg.

A boncolás fog választ adni arra, hogy mi okozta a halálát.

Egyes hírek szerint az akció közben a gyereket kitartották a furgon ablakából, hogy azzal is távol tartsák a rendőröket.

Szemtanúk azt mondták, hogy a kislány az üldözésnek véget vető ütközéskor még élt.

A helyi sajtó szerint az üldözés a Belgium déli részén található Namur közelében kezdődött és Mons mellett ért véget, a francia határtól nem messze. A kisteherautóban 26 felnőttet és 4 gyereket találtak. Az akcióban 15 rendőrautó és mintegy 30 rendőr vett részt.

Az illegális bevándorlók Irakból, Afganisztánból és Iránból származtak. A kurd származású kislányt és családját a belga hatóságok korábban Németországba vitték, most a csoport többi tagjával együtt Nagy-Britanniába akartak eljutni.

Rovatok