Index Vakbarát Hírportál

A Human Rights Watch kizáratná a Fideszt az Európai Néppártból

2018. május 23., szerda 11:18 | aznap frissítve

Kampányt indít az egyik legismertebb nemzetközi emberi jogvédő szervezet, a Human Rights Watch (HRW), hogy az Európai Néppárt zárja ki tagjai közül a Fideszt. A HRW németországi és regionális igazgatója által aláírt kiáltvány szerint Angela Merkel, valamint a Néppárt befolyásos tagjaiként a két német konzervatív kormánypárt, a CDU és a CSU még sosem szállt határozottan szembe szövetségesük, a Fidesz rendszeres jogsértő politikájával.

Márpedig a szerzők szerint épp az Európai Néppárt hallgatása az, ami odahaza és a külpolitikájában is a leginkább felbátorította Orbán Viktort. Most viszont, mint írják, ideje komolyan átgondolni az Orbánhoz fűződő viszonyt, mielőtt Európában tovább sérül miatta a demokrácia.

A jogvédők szerint a Fidesz populista, idegengyűlölő kampányokat vezet, és az emberi jogok megsértését meg a korrupciót feltáró újságírókat, civil szervezeteket rágalmaz. Ide sorolják a Soros György elleni hadjáratot is.

A CDU és a CSU vezetői két dolgot tehetnek: vagy tolerálják a Fidesz gyalázkodó ideológiáját, és a néppárti védelemmel hozzásegítik a terjeszkedéshez, vagy elutasítják mindezt, és élére állnak Orbánék a néppártból való kizárásának. (Via 444)

Frissítés fél 2-kor: A Fidesz közleményben reagált a hírre, eszerint

a Human Rights Watch egy Soros-szervezet, Soros pénzéből támadja Magyarországot és a Fideszt, mert nem tudják elfogadni a választási vereséget. 

Mint írják, a HRW egy bevándorláspárti szervezet. Elsők között tiltakozott a migrációt korlátozó Stop Soros törvénycsomag ellen is, amelyet most újra tárgyalni fog a parlament, mert a Fidesz nem fogja hagyni, hogy bevándorlóországot csináljanak Magyarországból.

Minden eszközzel küzdeni fogunk a Soros-terv, a brüsszeli bevándorláspárti politika és a kvóta ellen, ezt ők is tudják, ezért indítottak támadást ellenünk.

Rovatok