Index Vakbarát Hírportál

Életfogytiglant kapott a volt barátját savval leöntő brit nő

2018. május 23., szerda 13:53

Életfogytiglanra ítélték szerdán azt a brit nőt, aki három éve savval öntötte le volt barátját, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy 15 hónappal a támadás után meg is halt – írja a Sky News.

A 48 éves Berlinah Wallace azt követően vette meg a 98 százalékos koncentrációjú kénsavat, hogy volt barátja, Mark van Dongen közölte vele, kapcsolatuknak vége. 2015 szeptemberében álmában öntötte rá a savat a férfire, melynek következtében a 29 éves van Dongen négy hónapra kómába került és komoly égési sérüléseket szenvedett, egyik szemére megvakult, nyaktól lefelé lebénult és bal lábát térd alatt amputálni kellett. A férfi végül 2017 januárjában halt meg eutanázia által egy belga kórházban.

A nő az ügy során ráadásul végig hazudott a hatóságoknak, azt állította, hogy volt barátja akart savat itatni vele, emellett pedig arról is beszélt, hogy van Dongen bántalmazta őt, ami azért volt különösen aljas, mert a férfi már megvédeni sem tudta magát a vádak ellen. A bíró ezen felül kiemelte azt is, hogy a nő szándéka az volt, hogy annyira megégesse volt barátját, hogy soha ne találja senki vonzónak többet, mint mondta, amit tett, színtiszta gonoszság volt.

Ugyan a nő ellen gyilkosság volt a vád, végül maró anyaggal történő szándékos támadás miatt ítélték el a négy hétig tartó tárgyalás végén, legkorábban 12 év múlva szabadulhat. Mark van Dongen apja az ítélethirdetés után azt nyilatkozta, nagyon megkönnyebbült, de ennek az ügynek csak vesztesei vannak.

Az angliai savas támadásokkal tavaly foglalkoztunk bővebben, ezt a cikkünket itt olvashatja el.

Rovatok