Index Vakbarát Hírportál

A Podemos vezetőit utolérte a politikusok átka

2018. május 23., szerda 09:35

A spanyol populista baloldali Podemos párt vezetői ugyanabba a csapdába estek, mint oly sok elődjük: addig kritizálták a politikai elit luxuséletmódját, hogy ők maguk is rákívántak.Aztán ahogy kell, lebuktak.

Medencés, vendégszobás házat vett Madrdi mellett Pablo Iglesias, a Podemos főtitkára és élettársa, a pártszóvivő Irene Monteiro. A ház 600 ezer euróba (kb. 190 mft) került, és a kritikusok azonnal képmutatónak bélyegezték a párt.

A Podemos ("képesek vagyunk rá") vezetőinek luxuslakása nem verne akkora hullámokat, ha a 2014-ben alapított párt nem az egyenlőtlenség és a korrupció elleni tiltakozásokból nőtt volna ki.

Mi sem jellemzőbb, mint hogy szinte azonnal előkerült egy 2012-es Twitter-bejegyzés, melyben Iglesias a korábbi gazdasági minisztert ostorozta, amiért 600 ezer eurós otthonában szigeteli el magát a valóságtól.

A Podemos vezetőiről bizalmi szavazással fog dönteni a párt félmilliós tagsága. A párt jelenleg a negyedik legnagyobb, és versenyben van a szocialistákkal a baloldal vezető szerepéért.

Rovatok