Index Vakbarát Hírportál

Lelőtt egy 20 éves lányt az amerikai határőr

2018. május 27., vasárnap 13:07

Eddig tisztázatlan körülmények között fejbe lőtt egy 20 éves guatemalai bevándorlót egy amerikai határőr Texasban - írja a Guardian. Az eset még szerdán történt, a lány, Claudia Patricia Gómez Gonzáles a helyszínen meghalt. 

Claudia a családja szerint azért akart az Egyesült Államokba menni, hogy ott dolgozva összeszedje a pénzt az egyetemi tanulmányaira. A lány édesanyja a helyi sajtónak azt mondta, hogy a családjának nem volt pénze arra, hogy a könyvelőként végzett lány egyetemi taníttatását fizessék, a közelükben pedig nincs nagyon munkalehetőség, Claudia ezért próbált meg az Egyesült Államokba szökni több guatemalai állampolgárral együtt.

Hogy miért lőtte le a lányt a határőr, aki az illegálisan átlépő csoportot megállította, az egyelőre nem tisztázott, a határőrség annyi árult el, hogy a csoport tagjai ellenálltak és megtámadták őt valamilyen tompa tárggyal. Az ügyben az FBI is nyomoz, a határőrt pedig a vizsgálat idejére felfüggesztették. 

A lány anyja a sajtónak azt nyilatkozta, nem érti, miért lőtték le a lányát, és csak azt szeretné, ha hazaküldenék neki Claudia holttestét. 

Rovatok