Index Vakbarát Hírportál

Felébredtem, és nem ismertem fel a feleségemet

2018. június 1., péntek 07:18

Adam és Raquel Gonzales öt éve voltak házasok, amikor a férfi 2016-ban úgy ébredt fel egy napon, hogy fogalma sem volt, ki a nő. Úgy beszélt hozzá a saját nappalijukban, mint egy idegen. Nem tudta, milyen évet írnak, mi a neve. Raquel elmondta, hogy házasok, három gyerekük van. A férfi sírva fakadt, és azonnal elindultak a kórházba, de csak miután a nő megkereste a férfi iratait és telefonját - a férjének ugyanis fogalma sem volt, hol lehetnek. Sőt: öltönyt akart felvenni, de a felesége közölte vele, hogy nincs öltönye, mivel személyi edzőként dolgozik. Az arizonai pár történetéről a BBC közölt írást.

Raquel azért sejtette, hogy mi lehet a probléma: a férfit az előző barátnője meg akarta ölni: jópár éve egy kábellel fojtogatta, aztán eszméletlenül magára hagyta. A kórházba menet háromszor kellett újraéleszteni, majd négy hónap kóma következett. Adam Gonzales akkor szenvedett memóriakárosodást. Akkor, ébredéskor szintén nem tudta, ki ő, hogy egyszer már házas volt, de elvált, és két gyereke van. Egy évet töltött kórházban, újra kellett tanulnia járni.

Az emlékei viszont nem tértek vissza a múltból.

Újra meg kellett ismerkednie a fiával és a lányával. Amikor hazaengedték a kórházból, otthon ismeretlenek voltak neki a fotók, a díjak, amiket egykor nyert. A régi állását is ott kellett hagynia, azt sem tudta, milyen iskolát végzett el. Elköltözött Phoenixbe, és személyi edző lett, majd megismerkedett az egygyermekes Raquellel. Nem ment könnyen: más étterembe ment a férfi, mint megbeszélték. De ez még nem volt gyanús a nőnek. 2015-ben házasodtak össze. Öt év emléke szállt el azon a 2016-os estén. 

Amíg a férfit a kórházban vizsgálták, felhívta az anyját, tőle kért megerősítést, hogy tényleg szeretik-e egymást a feleségével, illetve a nő egyáltalán tényleg a felesége-e. Miután megnyugtató választ kapott az egyetlen embertől, akiben bízik, a nővel újra randizni kezdtek, elölről kezdték a megismerkedést. 

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Felébredtem, és nem ismertem fel a feleségemet

Filmbe illő történetet közölt a BBC egy férfiról, aki egyik pillanatról a másikra vesztette el emlékeit. Kétszer.

163 · Jun 01, 2018 07:18am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Mutatott képeket a telefonján egy oldalon, amit én Myspace-nek mondtam volna, de valójában a Facebook volt

- mondta a férfi.

De nem ment minden gördülékenyen: Adam egy ponton azt mondta, szakítaniuk kéne, mert nem vonzódik a nőhöz, és nem indítja őt be egyáltalán. A gyerekek közben igyekeztek segíteni, ahol tudtak. Odafigyeltek egymásra, összehozta őket egy kicsit a dolog. Az apjuknak megmutatták, hogy ő mit tanított nekik az edzőteremben, mesélte a nő.

2016 decemberében, három hónappal az amnézia kezdete után a férfi úgy ébredt, hogy a "régi" hangján szólt a feleségéhez, és elnézést kért egy három évvel azelőtti dologért. 

A feleség ránézett, megkérdezte, hogy tudja-e ki ő.

Hát hogy felejthetnélek el? Te vagy az én Raquelem

- hangzott a válasz. Hétköznap volt, a nőnek dolgozni kellett menni, úgyhogy megkérte a férjét, vigye el a lányokat iskolába. Adamnak furcsa volt, hogy milyen nagyok lettek a gyerekek, és fogalma sem volt róla, melyik iskolába járnak.

Végül rendeződött minden, a férfi a navigációban eltárolta hol vannak az iskolák. 

Mára már sok emléke visszatért, de három év még mindig kimaradt neki, beleértve az esküvőjét, és arra sem emlékszik, hogy 2013-ban a családját elvitte Disneylandbe.

Rovatok