Index Vakbarát Hírportál

Márki-Zay a Guardiannek: A Stop Sorosnak semmi köze a migrációhoz

2018. június 4., hétfő 09:40

A brit Guardian a Stop Soros törvénycsomagról írt. Megszólalt a cikkben Kovács Timea szegedi ügyvéd is, aki menedékkérőknek dolgozik. "Mindenkinek joga van a menedékkérelemhez, a bíróságok dolga eldönteni, hogy az állításaik igazak-e. Én mindössze annyit teszek, hogy segítek ezeknek az embereknek megérteni, mihez van joguk" - mondta az ügyvéd. 

A Guardian megemlíti, hogy Kovács azon kevés ügyvédek egyike, akik a tranzitzónában dolgoznak és akikre vonatkozhat a Stop Soros törvénycsomag is. Kovács kliensei közül jópáran már hónapok óta a tranzitzónában vannak. "Pszichológiailag fontos a menedékkérőknek, hogy tudják, legalább valaki foglalkozik az érdekeikkel. Sokan közülük évekig utaztak és különféle traumák érték őket" - magyarázta az ügyvéd.

„A Stop Sorosnak semmi köze a migrációhoz, a civil társadalom ellen szól. Segítenünk kellene ezeknek az embereknek, nem pedig gyűlöletkampányt vezetni azok ellen, akiknek más bőrszínük van" - mondta a Guardiannak Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, őt szintén megszólaltatták a cikkben. 

Rovatok