Index Vakbarát Hírportál

Semmittevő, randalírozó bevándorlókról beszélt az olasz belügyminiszter

2018. június 6., szerda 19:33 | aznap frissítve

Teljesen lezárt táborokban akarja elhelyezni a kiutasítandó bevándorlókat Matteo Salvini olasz belügyminiszter az MTI szerint. "Az emberek nem akarják többet látni, hogy (a bevándorlók) reggel 8 órakor elhagyják a tábort, este tízkor térnek vissza, és napközben senki sem tudja, mit csinálnak, csak randalíroznak" - idézi az MTI Matteo Salvinit.

A Liga vezetője hozzátette, hogy a párt által vezetett tartományok elnökei "alig várják", hogy zárt táborok működjenek. Az eddigi gyakorlat szerint Olaszországban a menedékkérők, az illegális bevándorlók és a már kiutasításra ítélt személyek egy részét is táborokban helyezték el, gyakran ugyanabban, amelyeket napközben szabadon elhagyhatnak. Másokat - főleg menedékkérelmük elbírálására váró bevándorlókat - eddig szállodákban helyezték el: Salvini elfogadhatatlannak nevezte, hogy "semmit téve szállodákban, tévénézéssel töltsék az idejüket".

Az alsóház megszavazta a kormányt

Az olasz parlament alsóháza, a képviselőház bizalmat szavazott a populista Öt Csillag Mozgalom (M5S) és az euroszkeptikus Liga szövetségével létrejött, Giuseppe Conte vezette új kormánynak szerdán. (MTI)

Matteo Salvini elmondta, az Itáliában jogtalanul tartózkodó bevándorlók kiutasítása érdekében felül akarja vizsgálni a Tunéziával és Líbiával korábban kötött kétoldalú kitoloncolási megállapodásokat. Bejelentette, hogy a következő napokban elsőként Tunézia belügyminiszterével akar találkozni. Matteo Salvini vasárnap úgy nyilatkozott, hogy Tunézia "bűnözőket exportál" Olaszországba. Az olasz belügyminiszter azt is bejelentette, hogy a nyáron biztonságossá akarja tenni az olasz tengerparti strandokat a mindenféle használati cikket árusító bevándorlók kizárásával.

Rovatok