Index Vakbarát Hírportál

Így vonultak békében Tel-Avivban a Pride-on

2018. június 8., péntek 18:00

Negyedmillióan vettek részt a 20. tel-avivi melegfelvonuláson. Az MTI beszámolója szerint egyre jelentősebb érdeklődés övezi a felvonulást nemcsak Izraelben, hanem szerte a világon, mert ez a Közel-Kelet legnagyobb ilyen rendezvénye.

Az MTI szerint „vidám hangulatban, szivárványos zászlók alatt a helyi hagyományok szerint együtt meneteltek az ünneplő tömegben a szexuális kisebbségek képviselőivel a heteroszexuálisok, ez utóbbiak közül sokan melegek rokonai, családtagjai.” 

Ron Huldai, a város polgármestere beszédében bejelentette, hogy a jövőben le fognak bontani minden jogi akadályt egészen addig, amíg meg nem valósul a szexuális kisebbségek teljes jogegyenlősége.

Az idei fő attrakció Netta Barzilai szereplése volt, aki a közelmúltban nyerte meg az Eurovíziós Dalfesztivált, és ezzel elnyerte Izrael számára a fesztivál jövő évi megrendezésének jogát az ország fővárosában. Miri Regev kulturális miniszter bejelentette, hogy a dalversenyt csakis Jeruzsálemben lehet megtartani, ahogy ez legutóbb 1999-ben, az ország legutóbbi eurovíziós győzelme után történt.

A rendezvényen felvonult számos politikus is, köztük Tamar Zandberg, a baloldali liberális Merec párt vezetője és Meir Ohana, a jobboldali Likud párt melegfrakciójából, aki partnerével és ikergyermekeivel menetelt. 

(Borítókép:  Sebastian Schneier )

Rovatok