Index Vakbarát Hírportál

16 évet kapott a nem létező Fekete Halál Csoport nárcisztikus emberrablója

2018. június 11., hétfő 22:19

Bűnösnek találták és 16 évre ítélték Milánóban azt a lengyel férfit, aki tavaly nyáron rabolt el egy brit fotómodellt, a lányt Milánóba vitte, bezárva tartotta, majd 300 ezer font váltságdíjat követelt érte, miközben azt állította, ő is csak áldozat, az orosz maffiáé vagy a titokzatos „Fekete Halál Csoporté”.

Ez minden bizonnyal csak a férfi agyszüleménye volt, ahogy sok minden más is. A bíróság Lucasz Herbát nárcisztikus fantasztaként jellemezte, aki bizonyos értelemben a modell, Chloe Ayling, megszállottja lett.

Mint annak idején mi is részletesen beszámoltunk róla, az egyébként szupersztárnak nem mondható glamour modellt egy milánói fotózás ígéretével csalták el, a helyszínre belépve azonban egy férfi ekkor hátulról megragadta, egy símaszkot viselő alak pedig ketamin injekciót adott be neki. A következő kép, amire emlékszik, hogy egy autó csomagtartójában van összecsomagolva egy bőröndben, szája betapasztva, keze megkötözve. Egy hétig egy Torino melletti tanyán tartották fogva, majd elrablója visszavitte Milánóba, és átadta a brit nagykövetségnek.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
16 évet kapott a nem létező Fekete Halál Csoport nárcisztikus emberrablója

Bőröndbe csomagolt egy glamour modellt, mert szerelmes volt bele. Ítélet az egyik legbizarabb emberrablási ügyben.

33 · Jun 11, 2018 10:19pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

A különös történet másik főszereplője a lengyel férfi, akit most elítéltek. A régóta Nagy-Britanniában élő Lucasz Herba azt mondta a nőnek, hogy szexrabszolgának fogják eladni dark weben a Közel-Keletre, fel is adott egy ilyen hirdetést, de úgy tűnt, inkább a váltságdíjra játszik: a nőt kiközvetítő ügynökségnek  felajánlotta, hogy 270 000 font ellenében leállítja az aukciót. Bizonyos gyanús körülmények miatt azonban az is felmerült, hogy a nő, akinek valószínűleg lett volna alkalma megszökni, összejátszott az elrablójával.

Ezt a verziót aztán kizárta a nyomozás, és a mostani bírósági ítéletben sincs szó róla. Bár Herba azt vallotta, hogy a nő önként ment vele, ezt nem támasztotta alá semmi. A lengyel férfi a jelek szerint régóta szerelmes volt a modellbe. Saját védelmében azt hozta fel, hogy a botrány segítségével csak nagyobb publicitást szeretett volna csinálni  Aylingnak, hogy híres legyen. Az ügy kipattanása után felmerült már azonban, hogy Herba notórius hazudozó.

A modell a fogsága alatt mentális és fizikai abúzus áldozata volt a nyomozók szerint, de szexuális erőszak nem történt. Az emberrablásnak lehetett egy társtettese: a gyanúsítottnak, aki mindent tagad, folyamatban van a kiadatása Nagy-Britanniából.

Rovatok